Het plan
Park leidsemeer


Park Leidsemeer is een prachtige groene wijk met 16 woningen omringd door natuur en met watergenot van de Kagerplassen op steenworp afstand. 

Er is meer dan genoeg speelplezier voor kinderen en parkeergelegenheid voor bewoners. De woningen variëren in grootte met tuinen op het noordoosten en zuidwesten. Welke woning wordt jouw (nieuwe) thuishaven? Bekijk de Waterhoen (tussenwoning), Oeverloper (hoekwoning) en Rietgans (twee-onder-een-kapwoning).  

Het overzicht
Image

karakter van Park leidsemeer

Het woord park in Park Leidsemeer geeft ook echt aan wat het is. De wijk is zo ingericht en ontworpen dat het parkgevoel naar voren komt. Het rustige en introverte van de omgeving is extra benadrukt door de twee-onder-een-kap woningen aan de voorkant van de wijk te stationeren en de tussenwoningen daarachter met een groenstrook ertussen. Dit versterkt het gevoel van een natuurlijke groene omgeving en geeft een gezamenlijk karakter zoals in een park. Voor het speelse element is er bij enkele woningen een dwarskap ontworpen. Bij Park Leidsemeer zijn de details als het metselwerk, de kleurstelling, groene gevels, schuttingen en alles wat bij de wijk hoort zeer zorgvuldig uitgezocht. Hierdoor komt alles op een bijzonder mooie manier samen.

 

Uniek project

Park Leidsemeer is gesitueerd in een hele mooie landelijke omgeving. Binnen een specifieke plek is er zoveel kwaliteit aanwezig en spreken we echt over een park wat opgaat in de omgeving. Voor de toekomstige bewoners is ultiem woongeluk in Park Leidsemeer gegarandeerd. Met alle samenwerkende partners is het plan volledig uitgedacht en zit er veel aandacht in. Op deze plek in Buitenkaag wordt iets unieks gerealiseerd.

Mies Architectuur


ontwerpend vanuit de beleving van het wonen

Buitenkaag is een prachtige omgeving. Dat was voor ons ook dé inspiratiebron. In overleg met de stedenbouwkundige hebben we gekeken hoe we zo goed mogelijk kunnen reageren op het landschap en hoe we de wijk zo konden oriënteren dat er interactie ontstaat met het landschap.

Image

Wordt Park Leidsemeer jouw thuishaven?Ontdek de omgeving

Bekijk meer